සොසේඡස් හා
ළුණු බැදුම
අවශ්ය ද්රව්ය
- බටර් 100
- පෙති කපපු බී ළුණු මධ්යම ප්රමාණයෙ ගෙඩි 2
- සොසේඡස් කරල් 5 – 6
- ඡුලියන් ක්රමයට කැපූ බෙල් පෙපර් කෝපප 1
- අමු මිරිස් කරල් 2-3
- ඉගුරැ තේ හැදි 1
- මී පැණි තේ හැදි1 (අවශ්ය නම් පමණක්)
- ටොමැටෝ ස්වීට් චිලි සෝස් හැදි 3
- ලුණු රස අනූව
- ගම්මිර්ස් රස අනූව
- පාන්
- සෝයා සෝස් මේස හැදි 1
සාදන අන්දම
සොසේඡස් කෑලි වලට කපා ගන්න. පෑන් එකක්
ලිප තබා එයට බටර් දමා ගෙන රත් වෙන්න හරින්න. පසුව එයට ළුණු දමා විනාඩි 2 ක්
බැදෙන්නට තබන්න. එයටම අමුමිරිස්, බෙල් පෙපර්, ඉගුරැ එකතු කර ටික වේලාවක් තබන්න. පසුව එයට සොසේඡස්
එකතු කර මිශ්ර කර ගන්න. විනාඩි 5 – 6ක් පිසෙන්නට තබන්න. පසුව එයට ස්වීට් චිලි
සෝස්, සෝයා සෝස්, ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩු දමා ගෙන මිශ්ර කර ගෙන ලිපෙන් බා ගන්න.
මෙය පාන් සමග ආහාරයට ගන්න.
No comments:
Post a Comment