කැරමල් කස්ටඩ් පුඩිම
අවශ්ය ද්රව්ය
සීනි කෝප්ප 1/2
සීතල වතුර කෝප්ප 1/4
සීනි කෝප්ප 1/2
බිත්තර 4
කිරි කෝප්ප 2
වැනිලා එසන්ස් තේ හැදි
2
ගාගත් සාදික්කා කුඩු තේ
හැදි 1/4
සාදන අන්දම
මයික්රාවේව් අවනයක සීනි කෝප්ප ½ හා
වතර දමා ගෙන
විනාඩි 2ක් පමණ රන්වන්
පැහැ වෙනතුරැ දිය කර ගන්න. පසුව එය ඉවකට ගෙන නිවෙන්නට හරින්න.
පසුව වෙන භාඡනයක් ගෙන බිත්තර හා සීනි කෝප්ප ½ ක්
දමා ගෙන
බීට් කර ගන්න. පසුව
එයට වැනිලා
හා කිරි එකතු කර ගන්න. එයත් හොදින් මිශ්ර කර ගෙන කැරමලය සාදා ගත් භාඡනයේ දමා ගෙන එය ආවරණය කර නොගෙන විනාඩි 10 – 12 ත් අතර අවනයේ දමා ගෙන එය සෙට් වූ පසු නිවෙන්නට හැර ශීතකරණයේ
තබා කෑමට ගන්නා විට අනෙක් පැත්ත පෙරලා පිළිගන්වන්න.
No comments:
Post a Comment