රිච් චොකලට් කේක්
අවශ්ය ද්රව්ය
- පිටි කෝප්ප 2
- පිටි සීනි කෝප්ප 1 3/4
- බටර් කෝප්ප 2/3
- කොකෝවා පවුඩර් කෝප්ප 2/3
- වතුර කෝප්ප 1
- වැනිලා තේ හැදි 1
- බේකින් සෝඩා තේ හැදි ½
- ලුණු තේ හැදි ¼
- බිත්තර 3
සාදන අන්දම
පිටි,
බේකින් සෝඩා, කොකෝවා කුඩු හොදින් තෙවරක් හලා ගන්න. පසුව එයට පිටි සීනි, ලුණු,
බටර්, වතුර එක් කර ගනිමින් හොදින් බීට්කර ගන්න. පසුව වරකට බිත්තර 1 බැගින් දමමින්
හොදින් බීට් කර ගන්න. එම බැටරය හොදින් බීට් වූ විට සිලිටු මිශ්රණයක් සේ පෙනෙයි.
පසුව මෙම
මිශ්රණය දෙකට බෙදා ගෙන බේකින් ට්රේ එකකට කොටසක් බැගින් දමමින් විනාඩි 20 – 25 ත්
අතර එකිනෙක වෙන වෙනම බේක් කර ගන්න. උදුනෙන් බා ගත් පසු නිවෙන්න හැර ආහාරයට ගන්න.
No comments:
Post a Comment