වම්බටු මෝජු
අවශ්ය ද්රව්ය
- වම්බටු 500g (තීරු කපා ගෙන ලුණු කහ මිශ්ර වතුරේ දමා ගන්න.)
- රතු ළූණු ගෙඩි හෝ බී ළූණු 200g
- අමුමිරිස් 100g
- අබරා ගත් කහ අබ විනාකිරි
- ලුණු
- උම්බලකඩ කැබලි 100g
පළමුව කපා ගත් වම්බටු ගැබුරු තෙලේ රන්වන් පාට වනතුරු බැදගන්න.එය පසෙකින් තබන්න.
ළූණු හා අමුමිරිස් වෙන වෙනම බැද තබන්න.
ඉන්පසු ඇතිලියක් ලිපතබා එයට ලුණු, විනාකිරි, කහ, උම්බලකඩ, අබ දමා එයට බැදගත් ළූණු, අමුමිරිස් හා බටු ටික දමන්න.
විනාඩි 5 ක් පමණ මද ගින්නේ තබා බා ගන්න.
අවශ්යනම් සෑදීමේදී සීනි ස්වල්පයක් දමන්න.
සුළං හා වතුර නොවදින සේ වසා තබා ගන්න.
No comments:
Post a Comment