මුං ඇට රොටී
අවශ්ය ද්රව්ය
- පාන්පිටි 250g
- ආප්ප සෝඩා තේ හැදි 1/4
- ලුණු ටිකක්
- වතුර
- තම්බා පොඩිකරගත් මුං ඇට 100g
- කුඩු කරගත් හකුරු 75g
- ගාගත් පොල් කෝප්ප 1/2
- ලුණු ස්වල්පයක්
මුං ඇට, පාන්පිටි, ආප්ප සෝඩා, ලුණු, වතුර මිශ්ර කර හොදින් අනා පැයක් පමණ වසා තබන්න. වතුර සමග හකුරු දිය කර ලිප තබා උණු කරන්න. පොඩිකරගත් මුං ඇට පොල් සහ ලුණු එකතුකරලා මිශ්රණය සාදන්න. දැන් පිටි මිශ්රණයෙන් කුඩා බෝල සාදන්න.
කෙසෙල් කොළ කැබලි ගෙන ඒක කොලයකට ඒක බෝලය බැගින් තබා තුනීකර මැදට පිරවුම තබා වටේ පිටි වලින් මිශ්රණය ගුලියක් වන ලෙස වසන්න. පසුව මිශ්රණය පිටතට නොයන ලෙස සෙමෙන් තුනී කරන්න. රොටී තැටියක් ලිප තබා රොටී ආකාරයට පුළුස්සන්න.
No comments:
Post a Comment