Advertiesment

Friday, May 14, 2021

චෝප්සි chopsi

           චෝප්සි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • කොටුවට කපා ගත් කැරට් 100g 
  • කොටුවට කපා ගත් අල 100g
  • කුඩා කැබලි වලට කඩා ගත් බෝංචි
  • කපාගත් බේබි කෝන්
  • කොටුවට කපා ගත් පිපිඤ ඤ
  • රතු හා කොළ බෙල් පේපර් කැබලි කිහිපයක්
  • තලා ගත් ඉගුරු සුදු ළූණු
  • ඕයීසට සෝස් තේ හැදි 1
  • කෝන් පිටි තේ හැදි 1
සාදන ආකාරය

වතුර ටිකක් ලිප තබා උතුරන විට ලුණු ස්වල්පයක් හා සීනි ස්වල්පයක්‌ එක්‌ කරන්න.

එයට කැරට්, අල හා බෝංචි දමා වතුර හොදින් නටන විට එළවලු කැබලි ටික පෙරා වතුර වෙනමත් එළවලු වෙනමත් තබන්න.තෙල් ටිකක් ලිප තබා රත් වනවිට ඉගුරු, සුදු ළූණු දමා රන්වන් පැහැ වනතුරු බැදගෙන කලින් පෙරා ගත් වතුර ටිකක් මෙයට දමන්න.එයට සීනි මේස හැදි 1 ක්‌ දමා හැදි ගාන්න.

ඉන්පසු ඔයිස්ට සෝස් දමා කැටි නොවන තුරු හැදි ගාන්න.කෝන් පිටි මේස හැදි 2 ක්‌ ඇල් වතුර ස්වල්පයක දිය කර එයද බජනයට දමා දිය කරන්න.එවිට උකු මිශ්‍රණයක්‌ ලැබේ.

ඉන්පසු මෙයට තම්බා නොගත් එළවලු ටික දමා හැදි ගාන්න.දැන් මෙයට තම්බා ගත් ඉතුරු එළවලු ටිකක් දමා මිශ්‍ර කරන්න ගන්න.

අවසානයේ ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක් උඩින් ඉස කෑමට ගන්න.

No comments:

Post a Comment