අවශ්ය ද්රව්ය
- දැල්ලන්
- කෝන්ෆ්ලවර්
- බටර්
- චිලි පේස්ට්
- ලුණු
- ගම්මිරිස් කුඩු
- කඡු
- මාළු මිරිස්
- සීනි
- ලීක්ස්
සාදන අන්දම
දැල්ලන් වලට ලුණු හා කෝන්ෆ්ලවර් දමා ගෙන හොදින් මිශ්ර කර ගන්න. ඉන්පසු ගැඹුරැ තෙලට දමා ගෙන හොදින් බැද ගන්න. රන්වන් පැහැ වනතුරැ බැදුනු පසුව එය ලිපෙන් බා ගන්න. දැන් පෑන් එකක් ලිප තබා බට්ර ටිකක් දමා ගෙන එයට චිලි පේස්ට් ටිකක් දමා ගෙන හොදින් මිශ්ර කර ගන්න. සීනි ටිකක් ලුනු ටිකක් එක් කර ගෙන දික් අතට කපා ගත් මාළු මිරිස් එක් කර දැල්ලෝ ටිකත් එක් කර ගන්න. ඉන්පසු අන්තිමට ලීක්ස් ටික දමා ගෙන හොදින් මිශ්ර කර ගෙන ලිපෙන් බා ගන්න.
No comments:
Post a Comment